Over ons bedrijf in de omgeving van Utrecht en het Stichtse Vecht gebied

Hierbij wil ik u graag iets vertellen over mijn adviesbureau om u een idee te geven hoe ons bedrijf werkt.

Mijn naam is Jan van Dijk, na zelf 30 jaar actief in de bouw werkzaam geweest te zijn, ontstond in 2005 door gezondheidsreden, het idee een bouwadviesbureau op te zetten. Door een samenwerking met vriend en bouwkundige ontwerper, Wim van Veldhuizen, ontstond er een totaal concept om van ontwerp naar uitvoering te kunnen gaan. Juist omdat ik regelmatig zag hoe er in bouw te werk werd gedaan, besloot ik dat het anders en beter kon. Wat vooral opvalt is dat het bij een goede voorbereiding veel tijd en kosten bespaard kunnen worden.

De goede tekening is vaak het beste uitgangspunt
Helaas wordt dit vaak nog niet ingezien en wordt er vaak direct naar een aannemer of klusbedrijf gestapt zonder eerst een totaal plan opgesteld te hebben en kosten vooraf inzichtelijk gemaakt zijn. Uit kosten ‘besparing’ denkt men vaak goedkoper af te zijn door de eerste stap over te slaan en ‘levert’ men zicht direct uit van wat de markt bieden heeft. Maar al te vaak heeft men dan achteraf spijt zich niet eerst beter voor bereid te hebben. De bouwwereld is voor leken een ondoorzichtige en vaak wat vreemde wereld met veel bouwjargon. 

Omdat we ons realiseerden dat niet alleen een platte 2D Autocad-tekening voldoende is, hebben we besloten om direct in 3D model te gaan werken. Al jaren werken we met het Autodesk Revit programma dat samen met Autocad alle (digitale) tekeningen maken kan. Het grote voordeel van 3D-werk is tweeledig: in het 3D-model zijn alle fouten direct zichtbaar en het andere voordeel is dat de opdrachtgever direct een realistisch beeld van de werkelijkheid krijgt. Het grote voordeel van het maken van deze tekeningen en een 3D model, is dat we vooraf het project al ‘vooruit bouwen‘ en een goed beeld krijgen van waar problemen verwacht kunnen worden.

Vanaf het moment dat wij als professioneel bouwadviesbureau actief zijn, hebben wij vele particulieren en bedrijven kunnen begeleiden bij diverse bouwprojecten. Wij zijn uw spreekwoordelijke bouwsteen voor de basis van een optimaal bouwproces. Met brede kennis helpen wij u bij het ontwerpen en begeleiden van uw gehele bouwproject. We streven daarom naar een goede samenwerking tussen de verschillende partijen, zodat u tijd en geld kunt besparen. Een efficiënt en bewezen proces dat u het voordeel van de klant biedt.

Van architect, aannemer tot klusjesman, wij zorgen ervoor dat alles zoveel mogelijk volgens afspraak wordt gedaan. Een goede constructie gaat immers verder dan het vinden van materialen en het bepalen van de prijs. Het gaat er ook om dat elke partij weet wat te doen en wanneer het moet gebeuren. Dan heeft u bij ons bouwadviesbureau een goed advies, want wij hebben de ervaring om alles te beheren. Neem voor meer informatie contact met ons op. We voorzien u graag van alle nodige informatie. Van Dijk Bouw & Advies is het bedrijf waar u altijd op kunt bouwen.

Daarnaast heeft mijn bureau zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in de aankomende verduurzaming. Dit is een thema wat eigenlijk al 30 jaar centraal staat en waarin in de bouw nog veel in te halen is. Met name het goed isoleren én luchtdicht maken van woningen is een groot aandachtpunt voor de komende decennia om de warmtetransitie überhaupt mogelijk te maken.

Daarom is er nu de mogelijkheid om een gecertificeerd EPA-W woning advies te laten opmaken om te bepalen in welk (meer-jaren) stappenplan de woning het meest efficiënt verduurzaamd kan worden. Om in de toekomst ook met LT. (Lage Temperatuur ) de woning te gaan verwarmen en een warmtepomp in te kunnen gaan zetten, bieden wij nu ook de mogelijkheid om een warmteverlies berekening te laten opmaken op de gewenste capaciteit te laten bereken. Daarmee kan voorkomen worden dat er nog meer ‘Radar toestanden’ ontstaan omtrent de inzet van deze mooie en zeer efficiënte, maar wel eisen stellende, verwarming methode. 

Als laatste gebruik ik mijn kennis om de stichting DuurzameVecht te ondersteunen om de warmtetransitie in de gemeente Stichtse Vecht mogelijk te maken. Naast het verzorgen van opleidingen voor de Energie Ambassadeurs gebruik ik mijn opgedane kennis om bewoners te informeren.