Over ons

Van Dijk – Bouw & Advies is in 2005 opgericht door Jan van Dijk die op dat moment al ruim 30 jaar actief in de bouw bezig was.
Van meet af aan stond het nieuwe adviesbureau voor een Totaal Concept van ontwerp naar uitvoering. Reden: Helaas wordt vaak direct naar een aannemer of klusbedrijf gestapt zonder een totaalplan en zonder dat de kosten vooraf inzichtelijk gemaakt zijn. Uit kosten‘besparing’ denkt men vaak goedkoper af te zijn door de eerste stap over te slaan en direct te kijken wat de markt bieden heeft. Al te vaak heeft men dan achteraf spijt dat men zich niet eerst beter voorbereid heeft.

Omdat we ons realiseerden dat niet alleen een platte 2D Autocad-tekening voldoende is, hebben we besloten om direct in 3D te gaan werken. Al jaren werken we met het Autodesk Revit programma dat samen met Autocad alle (digitale) tekeningen maken kan. Het grote voordeel van 3D-werk is tweeledig: in het 3D-model zijn alle fouten direct zichtbaar en de opdrachtgever krijgt direct een realistisch beeld van de werkelijkheid. We bouwen a.h.w. vooruit en krijgen zo een goed beeld waar problemen verwacht kunnen worden.

Vanaf het moment dat wij als professioneel bouwadviesbureau actief zijn, hebben wij vele particulieren en bedrijven begeleid bij diverse bouwprojecten. Wij zijn uw spreekwoordelijke bouwsteen voor de basis van een optimaal bouwproces. Met brede kennis helpen wij u bij het ontwerpen en begeleiden van uw gehele bouwproject. We streven daarom naar een goede samenwerking tussen de verschillende partijen, zodat u tijd en geld kunt besparen. Een efficiënt en bewezen proces dat u het voordeel van de klant biedt.

Van architect, aannemer tot klusjesman, wij zorgen ervoor dat alles zoveel mogelijk volgens afspraak wordt gedaan. Een goede constructie gaat immers verder dan het vinden van materialen en het bepalen van de prijs. Het gaat er ook om dat elke partij weet wat te doen en wanneer het moet gebeuren. Dan heeft u bij ons bouwadviesbureau een goed advies, want wij hebben de ervaring om alles te beheren. Neem voor meer informatie contact met ons op. We voorzien u graag van alle nodige informatie. Van Dijk Bouw & Advies is het bedrijf waar u altijd op kunt bouwen.

Daarnaast heeft ons bureau zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in de aankomende verduurzaming. Dit is een thema wat eigenlijk al 30 jaar centraal staat en waarin in de bouw nog veel in te halen is. Met name het goed isoleren én luchtdicht maken van woningen is een groot aandachtpunt voor de komende decennia om de warmtetransitie überhaupt mogelijk te maken.

Daarom is er nu de mogelijkheid om een gecertificeerd EPA-W woning advies te laten opmaken om te bepalen in welk (meer-jaren) stappenplan de woning het meest efficiënt verduurzaamd kan worden. Om in de toekomst ook met LT. (Lage Temperatuur ) de woning te gaan verwarmen en een warmtepomp in te kunnen gaan zetten, bieden wij nu ook de mogelijkheid om een warmteverlies berekening te laten opmaken op de gewenste capaciteit te laten bereken. Daarmee kan voorkomen worden dat er nog meer ‘Radar toestanden’ ontstaan omtrent de inzet van deze mooie en zeer efficiënte, maar wel eisen stellende, verwarming methode. 

Als laatste gebruiken wij onze kennis om de stichting DuurzameVecht te ondersteunen om de warmtetransitie in de gemeente Stichtse Vecht mogelijk te maken. Naast het verzorgen van opleidingen voor de Energie Ambassadeurs gebruiken wij onze opgedane kennis om bewoners te informeren.