Duurzame Vecht

Sinds 2016 ben ik als Energie Ambassadeur betrokken bij de stichting Duurzame Vecht. Deze stichting heeft als doel om inwoners van de gemeente Stichtse Vecht te informeren, te inspireren en te organiseren om stappen te zetten om hun woning te verduurzamen. Aangezien de behoefte aan informatie de laatste jaren aanzienlijk gestegen is ben ik sinds 2019 een aantal dagen per maand als professioneel adviseur voor de stichting werkzaam om meer complexe situaties te beoordelen en bewoners die grote stappen willen gaan zetten daarin te adviseren.

banners voor informatieavonden

Daarnaast houd ik me bezig om de basisopleiding voor de vrijwilligers te organiseren en op peil te houden. In het voorjaar wordt er een basistraining georganiseerd waaraan ook aspirant Energie Ambassadeurs of belangstellenden deelnemen. In het najaar vindt er een updatetraining plaats waarin de laatste stand van zaken omtrent regelgeving en nieuwe ontwikkelingen besproken worden.

Verder worden er regelmatig informatieavonden voor bewoners georganiseerd waarin diverse thema’s nader belicht worden.

Een ander activiteit is het opstellen van informatiebladen waarin diversen onderwerpen nader toegelicht worden en waarin geprobeerd wordt om objectieve informatie te geven. Meer informatie kunt u vinden op Informatiebladen – Stichting Duurzame Vecht.