Energie

Het energieverbruik speelt tegenwoordig een steeds belangrijkere rol en daar komt nog eens de overgang naar inzet van duurzame opgewekte energie bij.
Begrippen als een Nul Op de Meter woning NOM, BENG, ZEN, Gasloos, Warmtepompen en volledig Duurzaam, vliegen in het rond zonder dat de meesten van ons begrijpen wat het precies inhoudt én wat de consequenties voor de uitvoering zijn.
Al ruim 40 jaar houden wij ons met dit thema bezig en telkens komt het erop neer dat een zeer goede isolatie schil, de zogenaamde Thermische schil, de beste én de eerste stap moet zijn. Denk maar aan de Trias Energetica waar de vraag naar de warmtebehoefte immers de eerste is.
Zelf zijn wij dan ook meer aanhangers van het Passiefhuis om eerst zoveel mogelijk te isoleren om pas dán pas de techniek in te zetten.

Omdat dit thema steeds meer leeft en vele vragen oplevert, geven wij regelmatig presentaties over dit onderwerp.

In 2016 ging het over het isoleren van de woning én vooral waarom dat zo nodig is om een volgende stap naar gasloos tijdperk te kunnen maken.

In 2017 stond de Warmtepomp in de schijnwerpers en vooral de voorwaarde waaraan het huis moet voldoen om deze te kunnen toepassen.

In 2018 hebben we gekeken hoe we met kleine stappen en middelen het nodige aan energie besparen kunnen.

Meer informatie vindt u op DuurzameVecht.nl die door ons op bouwkundig gebied ondersteund wordt. Dit nieuws is ook te vinden op de speciale site van de Energie coöperatie van de StichtseVecht: 2030.nu

Hieronder vindt u een aantal presentaties die de afgelopen jaren gegeven zijn en ook een aantal pdf’s die aanvullende informatie geven zoals de Isolatieschaal van 1 tot 10.