Bovenstaande foto’s zijn van voor de restauratie

de Villa anno 2017

In 2008 kregen wij de opdracht om de monumentale Villa Jongerius aan de Kanaalweg in Utrecht in zijn geheel op te meten en in te tekenen. Dat gold niet alleen voor het opvallend  uiterlijk van het gebouw maar ook voor de binnenzijde waar zeer veel details in verwerkt waren. Daarbij werden ook bijzondere ontdekkingen gedaan. De binnen wanden waren vaak ook als spouwmuur uitgerust waardoor het mogelijk werd om een intern stofzuigersysteem toe te passen, iets wat voor die tijd heel bijzonder was. Ook werden de CV. radiatoren in de spouwmuur weg gewerkt en is er veel houtsnijwerk en glas-in-lood toegepast.

Aan de hand van deze tekeningen is de villa in de afgelopen jaren weer in zijn geheel gerestaureerd en weer in de zelfde stijl teruggebracht zoals de bedenker en ontwerper Jan Jongerius bedoeld had.

voor meer informatie bezoek de site van Jongerius villa  www.jongeriuscomplex.nl